Vragen

Algemeen

De verhuur van Nautisch NDSM is gestart!
Je kunt je inschrijven of jouw voorkeuren aanpassen naar de nog beschikbare woningen uit de Kraantoren, het Werfblok en het Kraanblok. Dagelijks worden er toewijzingen gedaan. Indien er een toewijzing mogelijk is, ontvang je bericht per mail.

Woningen die gedurende het controleproces opnieuw beschikbaar komen worden eerst toegewezen aan reservekandidaten. Iedereen die is ingeschreven en voldoet aan de toetsingsnormen is automatisch reserve-kandidaat op de woningen volgens de voorkeuren in je inschrijving.

Zodra de inschrijfperiode van start gaat, ontvang je hierover een e-mail (schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden). De inschrijving is volledig online. Door de digitale inschrijving kunnen wij sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je vanuit huis alles organiseren. De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen en in deze stappen worden diverse controles uitgevoerd:

 • Inschrijven
  Dit doe je online via de website. Je selecteert de beschikbare appartementen van je voorkeur, die passen bij je inkomenssituatie. Tijdens de inschrijfperiode van 2 weken kun je woningen selecteren en je bewijs van inkomen uploaden (zie documenten voor meer info) om je dossier compleet te maken.
 • Voorlopige toewijzing
  Na het aflopen van de eerste inschrijfperiode volgt de voorlopige toewijzing. De toewijzing wordt via de mail bekend gemaakt en is op basis van woningvoorkeuren, inkomenssituatie en compleetheid van het dossier. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. De voorlopige toewijzingen worden bekend gemaakt per e-mail.

   

  Bewaar je vragen over de woning of verdere toelichting op je inkomen voor na de toewijzingsronde, als je een voorlopige toewijzing krijgt is er voldoende ruimte om al je vragen te beantwoorden.
 • Wanneer je een voorlopige toewijzing ontvangt, kun je deze accepteren of weigeren. Na acceptatie van de toewijzing ontvang je per mail een bevestiging met daarin de instructies voor de afronding van de huurprocedure. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt uiterlijk na 10 werkdagen, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt.
 • Eindcontrole en definitieve acceptatie
  Wanneer je dossier o.b.v. toetsing volledig akkoord bevonden is, krijg je per e-mail bericht dat je dossier is goedgekeurd en krijg je de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Wijzigingen door de huurder op de huurovereenkomst zijn helaas niet mogelijk.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten/courtage. Voor oplevering van de woning dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet, een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt of zelfstandig ondernemer bent.

De huurreservering van € 75,- kun je zien als de zekerheid op een optie. Je ontvangt de huurreservering retour nadat je het huurcontract hebt ondertekent, in de week voor de sleuteloverdracht.

De inschrijving voor De Nautisch NDSM is gratis en kun je via de website starten.

Op basis van je inschrijving wordt er gekeken naar beschikbare appartementen en de door jouw ingevulde gegevens. Als jouw inkomen aansluit op jouw voorkeurswoningen en het appartement is beschikbaar volgt de voorlopige toewijzing. Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, hetzelfde appartement als hun voorkeur geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden. Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan word je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een appartement toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen. Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. Het appartement is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je appartement.

Na acceptatie van de toewijzing ontvang je per mail een bevestiging met daarin de instructies voor de afronding van de huurprocedure. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt uiterlijk 10 werkdagen, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

In Nautisch NDSM worden 157 van de in totaal 181 woningen aangeboden aan middeninkomens volgens de richtlijnen van de gemeente Amsterdam. Je kunt op het segment filteren in de woningzoeker. Voor deze woningen is de maximale inkomensgrens vastgesteld op €75.362 (prijspeil 2024). Dit is inclusief al jouw inkomen wat je ook doorgeeft aan de belastingdienst, dus bijvoorbeeld ook vaste en variabele bonussen. Buiten de maximale inkomenseisen is er ook sprake van een minimale inkomenseis.

Tevens is hiervoor een huisvestingsvergunning nodig. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder zelf om deze aan te vragen. De verhuur is onder voorbehoud en afhankelijk van verkrijging huisvestingsvergunning. Let op: Het heeft geen zin om je in te schrijven voor een middensegment woning indien je niet aan de minimale én maximale inkomenseis voldoet. Een huisvestigingsvergunning via de Gemeente zal je dan ook niet kunnen verkrijgen, waardoor de woning niet gehuurd kan worden (tenzij je een zelfstandige sociale huurwoning via een woningcorporatie leeg achterlaat).

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. We zijn hierbij afhankelijk van (gemeentelijke) regelgeving.

De appartementen worden opgeleverd in de 1e week van juli 2024 (2, 3, 4 of 5 juli).

Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen of juist versnellen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Voorafgaand aan de oplevering ontvang je gedetailleerde informatie over de ingebruikname, verhuizing, energiecontracten enzovoorts. Wij streven ernaar om 4 weken voor de sleuteloverdracht je per mail en/of brief op de hoogte te stellen van de opleverdatum. Tijdens de sleuteloverdracht wordt je identiteitsbewijs gescand volgens AVG-richtlijnen op echtheid en registratie in vermissingen.

Je bent vast heel nieuwsgierig hoe de appartementen eruit komen te zien! Om je alvast een beeld te geven van de situatie en woningen kan je de artist impressies en plattegronden bekijken. Op de bouw is het niet mogelijk om gewoon even langs te lopen. Er zijn namelijk strenge veiligheidsrichtlijnen om ongevallen te voorkomen. Mogelijk komen er vanaf de start verhuur ook foto’s beschikbaar of een online rondleiding. Deze vind je dan op deze website of de nieuwsbrieven terug.

Naast de impressies, foto’s en video’s op deze website gaan we er alles aan doen om een kijkmoment te organiseren op de bouw. Indien dit mogelijk is, nodigen we je uit per e-mail.

Het is alleen voor gereguleerde (sociale) huurwoningen mogelijk huurtoeslag aan te vragen en die zijn er niet in Nautisch NDSM.

Voor huurwoningen met een geliberaliseerde huurprijs geldt een jaarlijkse huurverhoging van maximaal CPI tenzij er vanuit overheidswege een toegestaan maximumpercentage geldt. De huurprijs wordt in dat geval met dat maximumpercentage verhoogd. In het geval van een gereguleerde huurprijs bepaalt de Rijksoverheid jaarlijks het percentage van de huurverhoging.

Inschrijven

Zoek in de kavelkaart (woningzoeker/woningvinder) naar je favoriete woningen (minimaal 1 en maximaal 10). Je kunt hier de woningen aanklikken. Vervolgens kun je de woning toevoegen aan jouw favorieten door te klikken op het hartje, de woningen worden dan toegevoegd aan je inschrijving. Onder in het scherm zie je dat de woning(en) aan jouw voorkeuren zijn toegevoegd door het cijfertje bij het menu item inschrijven.

Wanneer je de voorkeurswoningen hebt toegevoegd aan jouw favorieten kun je bovenaan klikken op ‘’Inschrijven” om verder te gaan met de inschrijving. De voorkeurswoningen die eerder al hebt toegevoegd aan je favorieten, worden hier automatisch meegenomen. Als er al een e-mailadres bekend bij ons is, gebruik dan dat e-mailadres. Verzend je voorkeurswoningen.

Wanneer je het inschrijfformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken voor jouw persoonlijke online dossier (IDD). Hierin kan je jouw persoonlijke gegevens inzien en aanvullen. Daarna upload je het volgende in de card “documenten”:

Overige documenten zijn in deze fase van de inschrijving nog niet nodig.

We gaan op basis van jouw voorkeuren en ingevulde gegevens woningen toewijzen. Wanneer wij je een appartement voorlopig kunnen toewijzen ontvang je dit altijd per mail. In de mail ontvang je ook de instructie hoe je de toegewezen woning kunt accepteren.

Het kan voorkomen dat er meerdere geschikte kandidaten, dezelfde woning als hun voorkeurswoning geselecteerd hebben, in dit geval zal er geloot worden.

Mocht jij niet bij de gelukkige zitten die in de eerste ronde een woning toegewezen krijgt, dan word je automatisch op de reserve lijst geplaatst.

Ben je wel een van de gelukkige die een woning toegewezen heeft gekregen en je kiest ervoor om de voorlopige toewijzing te accepteren, dan word je gevraagd om de betaling van de huurreservering van € 75,- te voldoen. Met deze huurreservering bevestig je de acceptatie van de toegewezen woning. De woning is dan alleen voor jou gereserveerd!

Je ontvangt de huurreservering retour na ondertekening van het huurcontract, uiterlijk een week voor de oplevering van je woning.

Na acceptatie van de toegewezen woning ontvang je per mail een bevestiging met daarin de link naar de Huurcheck omgeving van Nautisch NDSM. Dit is een beveiligde omgeving via een koppeling met je DigiD. Hierin worden de gegevens gedeeld die noodzakelijk zijn voor de toetsing voor het huren van een woning. Het is mogelijk dat er gevraagd wordt naar aanvullende documenten die nodig voor het beoordelen van de inkomenssituatie. We toetsen je gegevens op echtheid en bekijken je inkomenssituatie en betaalverleden. De uitslag van deze toetsing volgt na circa 4 tot 6 weken, mits alle benodigde gegevens en documenten beschikbaar zijn gesteld door jou. Mochten er toch documenten ontbreken kan het voorkomen dat de toetsing langer duurt. Als er in deze toetsing falsificaties naar voren komen zal de huurreservering niet geretourneerd worden.

Na positieve afronding van de toetsing en dossiercontroles, wordt het huurcontract aangeboden. Als je besluit het aangeboden contract na positieve afronding van alle controles niet te accepteren, dan vervalt de huurreservering en wordt deze niet geretourneerd.

Na positieve afronding van de Huurcheck ontvang je het huurcontract. De huurreservering wordt teruggestort nadat je het contract hebt ondertekend in de week voor de sleuteloverdracht en oplevering van jouw appartement.

Nadat het contract is ondertekend word je geïnformeerd over de exacte datum van sleuteloverdracht en de verdere opleverprocedure. Het is mogelijk dat er bij de ondertekening van de huurovereenkomst nog niet duidelijk is wat de exacte opleverdatum van je woning zal zijn. In dit geval ontvang je waar mogelijk, maximaal vier weken van tevoren de definitieve datum voor de sleuteloverdracht.

Wij streven ernaar het verhuurproces zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je vanuit huis alles organiseren. Vanzelfsprekend staan we jou ook graag persoonlijk te woord en helpen wij jou, zowel digitaal als persoonlijk, bij het vinden van de voor jou perfecte woning.

Bij de inschrijving is een bewijs van inkomen voldoende. Ben je in loondienst dan zien wij graag een werkgeversverklaring of het verzekeringsbericht van het UWV tegemoet. Ben je zelfstandig ondernemer dan zien wij graag je meest recente inkomensverklaring. Deze documenten mogen maximaal 3 maanden oud zijn.

Laat je een sociale huurwoning achter? Dan wordt er ook gevraagd om een verhuurdersverklaring aan te leveren.

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt de toewijzing. Na acceptatie van de toewijzing word je uitgenodigd voor de online controles middels een koppeling met je DigiD en overheidsgegevens. Eventuele aanvullende documenten worden alleen opgevraagd indien de online gegevens niet beschikbaar zijn.  

Identiteit:

 • Uittreksel bevolkingsregister (van beiden, maximaal 3 maanden oud)
 • Een verklaring van de huidige verhuurder/hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.

Bekijk hieronder welke documenten per situatie gevraagd worden.

 • Werkgeversverklaring
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houd er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.


Voor zzp’er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders

Als ondernemer kun je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met een DigiD

 • Overige documenten
  Let op deze documenten kunnen opgevraagd worden indien de koppeling met de online tools onvoldoende gegevens bevatten. Deze zijn pas nodig na opvraging door ons team.

 

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaarddocumenten aan te leveren:

 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar, opgemaakt door accountant/administratiekantoor
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de Belastingdienst)
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent Uittreksel uit het Kamer van Koophandel-register (niet ouder dan 3 maanden)
 • Bankgarantie van minimaal 3 maanden

Verklaring IB60

Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten én de huurkosten te dragen. Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht of staat te koop:

 • (Voorlopige) koopakte
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker óf een nota van afrekening
 • Opdracht tot verkoop van de makelaar met verwachte opbrengst

Je houdt koopwoning aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten. Ook dien je er rekening mee te houden dat je vanuit de huurovereenkomst verplicht bent om je in te schrijven op het adres van de gehuurde woning. Eventuele hypotheekrenteaftrek komt hiermee te vervallen.

Scheiding

In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

 

Eigen vermogen

Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Om identiteitsfraude tegen te gaan is het belangrijk om documenten aan te leveren die aan de AVG-richtlijnen voldoen. Dit houdt onder meer in dat je BSN en pasfoto niet zichtbaar mogen zijn. Hiervoor kun je gebruik maken van de KopieID-app van de Rijksoverheid. Daarnaast is het belangrijk om de documenten via het beveiligde online dossier aan te leveren en niet via e-mail.

Toetsing en inkomen

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Nautisch NDSM is het van belang dat je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen en geen negatieve BKR/incassoregistratie hebt.

Éénpersoonshuishouden:

Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt 4 maal de netto maandhuur

(+)

Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur

=

Bruto maandinkomen.

 

Tweepersoonshuishouden:

Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt 4,5 maal de netto maandhuur

(+)

Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur

=

Bruto maandinkomen, waarbij het inkomen van de partner voor 100% mag worden meegeteld.

 

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 1.250,-:
€ 600,- x 4,5 = € 2.700,- plus 650 x 3 = € 1.950,-. Zo kom je op een bruto benodigd maandinkomen van minimaal € 4.650,- ( € 2.700,- + € 1.950,- )

 

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%. 

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen. 

Indien je niet helemaal voldoet aan de minimale  inkomenseisen of niet beschikt over de juiste documenten is het huren van een woning niet mogelijk.
We bekijken per woning of er kandidaten zijn die voldoen aan de eisen. Dit zijn er doorgaans velen. Pas wanneer er geen passende kandidaten meer zijn, bekijken we dossiers die niet volledig voldoen aan de eisen. Wanneer er dan een minimale afwijking is, kan er mogelijk een toewijzing volgen.
Twijfel je of je voldoet aan de inkomenseisen? Bijvoorbeeld omdat je wel genoeg verdient, maar pas sinds kort, of dat je in de nabije toekomst meer gaat verdienen? Het kan ook zijn dat je niet over alle documenten kunt beschikken. Dan is er maar één optie: Schrijf in met het inkomen wat je wél hebt en de documenten die je wél tot je beschikking hebt en schrijf bij je inschrijving een toelichting.


Er bestaat mogelijk een kleine kans dat we je dossier uiteindelijk wel kunnen beoordelen. Nogmaals, de kans is erg klein en er zijn namelijk op dit moment veel kandidaten die wel aan alle eisen voldoen. Complete dossiers die voldoen aan de gestelde eisen hebben altijd voorrang.
We kunnen je zonder inschrijving niet beoordelen, ook niet per mail of telefoon. Alleen met een inschrijving kunnen we beoordelen, we beoordelen alleen als we een woning kunnen toewijzen.

Bij Wooove werken we volgens de richtlijnen uit de Wet Goed Verhuurderschap.

Dit betekent dat woningen van jouw voorkeur worden toegewezen op basis van de best passende kandidaat volgens de volgende criteria: Financiële draagkracht en eventueel maximaal inkomen volgens gemeentelijke criteria. Aansluitend kunnen er voorrangsregels van toepassing zijn op middensegment woningen of bijzondere woonconcepten. Dit heeft te maken met sleutelberoepen, doorstroming vanuit sociale woningen of toewijzing op specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld senioren of starters. De Woonwijzer geeft dan antwoord op jouw situatie.

Als er meerdere gelijkwaardige passende kandidaten voor een woning zijn, dan selecteert het systeem willekeurig de kandidaat.

Nadat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen worden aanvullende gegevens opgevraagd. Dit kan onder andere doormiddel van digitale koppelingen van bevoegde instanties worden gedaan en doormiddel van jouw aangeleverde documenten waarmee ID, inkomen, woonsituatie, betaalverleden en kredietwaardigheid wordt getoetst.

De toewijzing aan nieuwe bewoners in Nautisch NDSM (middensegment) is in eerste instantie gericht op doorstroming uit sociale huurwoningen van een woningcorporatie (uit de woningmarktregio) en passende toewijzing aan geselecteerde kandidaten volgens de huisvestingsverordening:

 • Wo­nin­gen die ten­min­ste 61 vier­kan­te me­ter groot zijn en 3 ka­mers of meer heb­ben wor­den met voor­rang toe­ge­we­zen aan ge­zin­nen.
 • Voor goed­ko­pe­re mid­deldu­re huur­wo­nin­gen (2024: huur­prijs tot € 1.068,34) ko­men eerst men­sen met een la­ger mid­den­in­ko­men in aan­mer­king en daar­na de ove­ri­ge mid­den­in­ko­mens. Een la­ger mid­den­in­ko­men is in 2024 een jaar­in­ko­men tot € 61.967.
 • Wo­ning­zoe­ken­den die een so­ci­a­le huur­wo­ning van een wo­ning­cor­po­ra­tie in de wo­ning­markt­re­gio leeg ach­ter­la­ten, krij­gen voor­rang bij de toe­wij­zing van mid­deldu­re huur­wo­nin­gen.

Indien je een so­ci­a­le huur­wo­ning van een wo­ning­cor­po­ra­tie in de wo­ning­markt­re­gio leeg ach­ter­la­at, is de maximale (jaar) inkomensgrens van €75.362,- niet van toepassing.

Ben je van mening dat je gediscrimineerd bent, dan kun je via hier een melding maken bij het meldpunt in jouw gemeente.

Ja, om te huren in Nautisch NDSM is een huisvestingvergunning nodig. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder zelf om deze tijdig aan te vragen (wacht hier mee tot je een toewijzing hebt ontvangen en je dossier akkoord is bevonden). De verhuur is onder voorbehoud en afhankelijk van verkrijging huisvestingsvergunning. Let op: Alleen van toepassing op de middensegment woningen.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met een regelmatig dienstverband van minimaal 12 maanden. Ontvang je inkomsten uit uitzendwerk (fase B en C)? Dan mag het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar worden meegenomen. Als je huidige inkomen lager is dan het gemiddelde van de laatste 3 jaar, dan geldt het huidige inkomen. Inkomsten uit uitzendwerk fase A of een 0-uren contract kunnen niet worden meegerekend.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensrichtlijnen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Nee, het is niet mogelijk om te huren met een garantstelling.

Om in aanmerking te komen voor een van de woningen dien je zelf een vast inkomen te hebben dat past bij de inkomensrichtlijnen.

Nee, je kunt alleen samenwonen wanneer er sprake is van een gemeenschappelijke duurzame relatie.

Een borg wordt niet standaard gevraagd, alleen in gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt. De hoogte van de waarborgsom wordt voordat je het contract ontvangt vermeld.

Huren

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand met een opzegtermijn van een volledige kalendermaand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Huurprijswijziging

Voor zelfstandige huurwoningen met een geliberaliseerde huurprijs geldt een jaarlijkse huurverhoging van de maximaal vastgestelde huurprijsverhoging door de Rijksoverheid. In het geval van een gereguleerde huurprijs bepaalt de Rijksoverheid jaarlijks het percentage van de huurverhoging.

Ja, voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor de elektra en het schoonmaken van de lift, entree, trappenhuis, etc. Deze kosten worden betaald van de voorschotten servicekosten die de bewoners maandelijks betalen. Je ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. Alleen de werkelijke kosten worden doorbelast. Als de werkelijke kosten lager uitvallen dan de voorschotten dan ontvangt u na de afrekening geld terug. Vallen de werkelijke kosten hoger uit dan dient u hiervoor bij te betalen. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Het voorschot servicekosten is nog niet bekend, echter worden deze geschat op circa €75,- tot €90,- per maand (dit verschilt per gebouw). Let op, dit is slechts een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Zodra de voorschot servicekosten bekend zijn, zullen wij dit middels de nieuwsbrief en op de website communiceren.

Nee, de huurprijs op de website is de kale maandhuur. Naast de servicekosten is de huurder verantwoordelijk voor het afsluiten van een contract voor water, elektra en warmtevoorziening.

Kwaliteit en voorzieningen

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning en kan dus afwijken. De woningen worden kaal opgeleverd met een afgewerkte badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond. NB. De Artist Impressions en plattegronden komen met de nodige zorg tot stand, toch kan er onverhoopt een fout ingeslopen zijn. Aan de impressies en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. De keuken- en badkameropstelling zie je op de plattegronden.

De volledig uitgeruste keukens in Nautisch NDSM zijn van het merk Eigenhuis. De keukenkasten zijn hoogglans wit en greep loos. Het aanrechtblad is van composiet.

Middensegment: De keukens beschikken over een koelkast met vriesvak, combimagnetron, vaatwasser, recirculatie afzuigkap en 4-pits inductiekookplaat.

Vrije sector: De keukens beschikken over een volwaardige koel/vriescombinatie, separate oven, separate magnetron, vaatwasser, recirculatie afzuigkap, 5-pits inductiekookplaat en een Quooker.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning.

De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De wanden worden behang klaar opgeleverd.

Het plafond is ca. 2,60m hoog. Met uitzondering van de 17e en 18e verdieping in De Kraantoren, deze woningen hebben een verhoogd plafond van ca. 3m hoog.

Je mag de woning naar eigen smaak decoreren en inrichten. Het is toegestaan om de wanden te schilderen of te behangen. Deuren en kozijnen mogen niet geschilderd worden. En let op, bij het verlaten van het appartement dient de woning in oorspronkelijke staat achtergelaten te worden.

De badkamers in Nautisch NDSM worden compleet en modern afgewerkt. De badkamers beschikken over wit glanzende wandtegels van 200×400 tot het plafond, antraciet vloertegels van 200×200, een witte handdoekradiator, inloopdouche, RVS-douchegoot (vrije sector) of RVS-doucheput (middensegment), WTW, wastafel met één of twee kranen (bekijk de exacte opstelling op de woningplattegrond) en planchet met spiegel.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning.

Er is een hangend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. Het (separate) toilet is afgewerkt met antraciet vloertegels en wit glanzende wandtegels.

NB: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen verschillen zijn per woning

De woningen worden zonder vloer opgeleverd, deze leg je als huurder dus zelf. Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast (goedgekeurd 10DB).

De woningen kunnen worden verwarmd en gekoeld middels vloerverwarming via het WKO-systeem.

Voor de verwarming dien je als huurder zelf een gebruikersovereenkomst af te sluiten met de eigenaar van de installatie; Vaanster. De maandelijkse vaste kosten betreffen ca. € 92,- en staan aangegeven op de prijslijst.

Ja, de woning beschikt over een WTW-installatie.

Een balkon, terras of loggia. Het type buitenruimte verschilt per woning en vind je terug op de woningplattegrond en in de woningomschrijving.

Ja, er zijn 90 parkeerplekken los beschikbaar in de parkeergarage die hoort bij het complex. Je kunt bij de makelaar aangeven of je interesse hebt in het huren van een losse parkeerplaats. De huur van een losse parkeerplaats is €175,- per maand (excl. servicekosten).

Bij oplevering is de garage niet voorzien van laadpalen, de wijze van het laden van een elektrische auto wordt in overleg met de Vereniging van Eigenaars nader vormgegeven. Bij je inschrijving kun je wel aangeven of je geïnteresseerd bent in een parkeerplaats met laadmogelijkheid.

Alle woningen in Nautisch NDSM beschikken over een interne berging. Sommige woningen beschikken ook over een externe berging. Dit vind je terug in de woningomschrijving.

Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling aanwezig. Voor elke woning zijn er twee plekken in de fietsenstalling gerealiseerd.

Ja. Gebouw De Kraantoren beschikt over 2 liften, Het Kraanblok beschikt over 1 lift en ook Het Werfblok beschikt over 1 lift

Nautisch NDSM is voorzien van meerdere maatregelen die bijdragen aan duurzamer wonen. Zo zijn er zonnepanelen voor de algemene voorzieningen (bijvoorbeeld voor de verlichting van de gezamenlijke ruimten en het stroomverbruik van de liften). Daarnaast is er geen gasaansluiting nodig omdat alle woningen zijn aangesloten op een WKO-installatie en je een inductiekookplaat in de keuken hebt.

De zonnepanelen zijn gekoppeld aan de gemeenschappelijke ruimte en niet aan de individuele appartementen.

Het verwachte energielabel is minimaal label A+. De energie labels zijn pas definitief bekend bij oplevering dus hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Ja, de appartementen zijn voorzien van glasvezel. In de woon- en hoofdslaapkamer bevindt zich eenCat6- en een CAI-aansluiting.

Het is verboden in de woning (huis)dieren te houden, welke (over)last of ongerief kunnen veroorzaken.